Gault Millau

Gault Millau News

Nespresso Mornings, de kunst van het gastronomisch ontbijt

  • Nespresso Mornings, het gastronomisch ontbijt
  • Nespresso Mornings, het gastronomisch ontbijt
  • Nespresso Mornings, het gastronomisch ontbijt

Dit jaar inspireert Nespresso de Belgen voor de belangrijkste maaltijd van de dag: het ontbijt. En dat doen ze niet zomaar, samen met enkele grote namen van de Belgische gastronomie werkt Nespresso aan een reeks inspirerende ontbijtrecepten op basis van alledaagse ingrediënten. Volgens het principe van coffee pairing en geïnspireerd op de aromatische profielen van de Grands Grus Lungos, hebben vier grote chefs diverse recepten gecreëerd. Deze konden de Belgen proeven in hun restaurant in de maand mei. Dan hebben de chefs voor de eerste keer in België hun deuren open gezet voor een sterrenontbijt.

De Belg houdt van koffie, daar bestaat geen twijfel over. Voor 65%* van de bevolking maakt de geur van koffie bij het opstaan essentieel deel uit van het ochtendritueel. Twee derde van de Belgische koffieliefhebbers kiest ‘s morgens voor een Lungo koffie (110ml) en een derde drinkt graag een koffie met melk.
Ondanks het feit dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is, zijn we vaak minder creatief hiermee. We kiezen meestal voor dezelfde ingrediënten en variëren weinig. Nespresso wil hier verandering in brengen en vindt het ontbijt opnieuw uit. Via de harmonieuze combinatie van traditionele ontbijtingrediënten volgens de codes van coffee-pairing, wordt het ontbijt naar een culinair hoger niveau getild.
Wim De Schutter, Marketing Director Belux Nespresso : “Nespresso inspireert voortdurend de koffieliefhebber onder ons met de kwaliteit van onze producten en ons uitgebreid assortiment. Vandaag willen we nog verder gaan. In een land als het onze, met een belangrijke gastronomische cultuur, is het jammer dat ons ontbijt te vaak hetzelfde is. Er bestaan tal van boeken en kookcursussen voor de lunch en het avondeten, maar te weinig voor het ontbijt! Nespresso wil de Belgen inspireren om met alledaagse ingrediënten een verrassende en verfijnde maaltijd te creëren die de perfecte start van uw dag is. Het niveau van het ontbijt kwalitatief verhogen op vlak van smaak en creativiteit is een uitdaging waarbij het voor ons evident leek om de favoriete koffie van de Belgen, de Lungo, centraal te zetten. En wie beter dan onze sterrenchefs om dit doel te realiseren!”

Met Nespresso Mornings, stelde Nespresso een primeur voor in de wereld van de Belgische gastronomie. Het was de allereerste keer dat sterrenchefs hun deuren openstellen om creatieve ontbijtrecepten te kunnen proeven, waarbij dagdagelijkse ingrediënten harmonisch gecombineerd worden met de favoriete koffie van de Belgen, de Lungo.
Nespresso kent een lange traditie in het samenwerken met de beste chefs over de hele wereld om zo de uitstekende kwaliteit van de koffie nog meer in kijker te zetten. Voor Nespresso Mornings verenigt Nespresso rond de tafel David Martin (La Paix, GM: 16/20), Roger Van Damme (Het Gebaar, GM:18/20), Filip Claeys (De Jonkman, GM: 18/20) en Chocolatier Jean-Philippe Darcis. Allemaal gingen ze de uitdaging aan om innovatieve ontbijtrecepten te creëren die beantwoorden aan de aromatische profielen van 4 Nespresso Lungo Grands Crus.  
Wat denkt u van een Sushirol van Chocolade en Hazelnootpasta met Fortissio Lungo, een Pannenkoek met Gekaramelliseerde Pecannoten met Vivalto Lungo Decaffeinato, een Hartige Groentecake met Linzio Lungo, of Pan con Tomate met Vivalto Lungo?  Zin om zelf aan de slag te gaan? U vindt de recepten met coffee pairing informatie hier .

Bekijk de Nespresso Mornings video:

Related articles

Partenaires