Gault Millau

Gault Millau News

VENUEZ Hospitality Awards

Gisteren werden in de Gentse Eskimofabriek de VENUEZ Hospitality Awards voor de derde keer uitgereikt. Men hief het glas op de 11 winnaars die door een vakjury werden gekozen. De laureaten blinken één voor één uit in gastvrijheid en stijl. Vooral de Antwerpse horeca scoort op VENUEZ Hospitality Awards. De strenge jury koos hun absolute favoriet in 11 categorieën. 

And the winners are…

Best Cocktailbar: Old Fashioned – Gent
De Gentse cocktailbar van ondernemer Steve Okhuysen verhuisde naar de kelderverdieping van hoedenzaak Gelaude aan de Hoogpoort, met de hoedenaccessoires in de cocktailbar als subtiele verwijzing. Op de menukaart prijken verrassende cocktails als ‘Smokey Halibut’ met Beafeater 24 Gin, citroensap, gember, eiwit, look en ajuin. Old Fashioned liet de andere genomineerden Pony’s (Gent), Green Lab (Brussel), Sofie’s Living Room (Koksijde) en Mes Amis (Waregem) achter zich.
 
Best Coffee Bar Concept: Kolombo - Antwerpen
Wereldkampioen in latte art en barista Peter Hernou riep Kolombo op het Antwerpse Eilandje uit tot Best Coffee Bar Concept van 2015. De koffiebar met een Scandinavische touch en humoristisch ‘Going Kolombo’-twist won het van Fanny’s (Kortrijk), Noah (Gent), Kaffeenini (Antwerpen) en La Récré Café (Brussel).
 
Best Restaurant Concept: Colonel - Brussel
De concurrentie was moordend: Divin By Sepi (Antwerpen), Île En Ville (Gent), Carcasse (Koksijde), Ogst (Hasselt) en Colonel (Brussel) namen het tegen elkaar op, maar het was de laatste die met de Best Restaurant Concept Award aan de haal ging. Franse streekproducten, rundsvlees van hoge kwaliteit en een authentieke sfeer in een stijlvol interieur maken van Colonel een Brussels topadresje.
 
Best Hotel Concept: Hotel Van Cleef - Brugge
Yup (Hasselt), Terhills (Maasmechelen), Happy Guesthouse (Brussel) en Monsieur Ernest (Brugge) moesten de duimen leggen voor Hotel Van Cleef in Brugge. Het interieur van het boetiekhotel met zijn idyllische ligging aan het water is een clash van stijlen, kleuren en culturen, maar wel een clash die klopt.
 
Best Restyling: Den Bonten Oss - Lommel
In de nieuwe categorie gaat de prijs naar een horecazaak die een volledige metamorfose onderging. Het Lommelse restaurant Den Bonten Oss kreeg een frisse make-over met koper- en roesttoeten en witte rundskoppen aan de bakstenen muur. Verne/Cyriel (Roeselare), Matterhorn (Antwerpen), Culture Club (Gent) en Fleur de Lys (Lochristi) beten in het zand.
 
Dare Devil Award: Frank & Brut – Antwerpen
Verrassend, origineel én trendbepalend: dat zijn de vereisten om een Dare Devil Award te winnen. Met zijn aparte combo hotdogs-champagne en humoristische interieurdesign was Frank & Brut één van de favorieten. Het Antwerpse restaurant nam het op tegen de Brusselse restaurants Hopla Geiss en Umamido en de Gentse Romain Roquette en Moor & Moor.
 
Best Bar Concept: The Dirty Rabbit – Antwerpen
Eind oktober opende Kaspar Stuart, winnaar van de Hospitality & Style Award 2014, The Dirty Rabbit. Not for pussies: een stoere bikerbar zonder bikers die niet voor niets de award voor Best Bar Concept won. De andere genomineerden waren Mòris (Gent), Fuzzy Duck (Oudenaarde), Backyard (Antwerpen) en Bar’n (Brugge).
 
Best Hospitality Concept: Silo’s – Boortmeerbeek
Het verhaal op zich van Silo’s is uniek. Want wat krijg je wanneer de krachten van een koppel met een sterrenrestaurant en een koppel met een succesvolle cateringzaak koppelt? Een brasserie in een oude graanopslagplaats, met een imposant design en kraakverse producten. Een paar weken geleden bekroonden we Silo's ook al tot Beste Brasserie van het jaar!
Otomat (Antwerpen) met zijn originele biergistpizza’s, burgerrestaurant Manhattn’s (Brussel), Capriani Lakeside (Mechelen) en De Shop (Antwerpen) haalden het niet.
 
Hospitality & Style Award : de familie Michiels – Restauration Nouvelle
De moeder van alle awards werd uitgereikt door bezieler en organisator van de VENUEZ Hospitality Awards. Vincent Degroote riep een horecaondernemersgroep die uitblinkt in visie en gastvrijheid op het podium. Dit jaar ging de prestigieuze Hospitality & Style Award naar de familie Michiels van Restaurantion Nouvelle. Sinds 1985 baat het familiebedrijf met succes een traiteurszaak en verschillende restaurants en brasseries uit. 
 
Rookie of the Year Award: Didier Van Den Broeck, Dogma (Antwerpen)
Voor de allereerste keer werd ook de Rookie of the Year Award uitgereikt. De prijs gaat naar een jonge entrepreneur die een sterk horecaconcept met een visie op poten kon zetten. Didier Van Den Broeck opende in het hart van Antwerpen Dogma, allesbehalve een klassieke cocktailbar in loungestijl. Met zijn sterke en succesvolle concept bepaalde Didier Van Den Broeck het cocktaillandschap annoo 2015 mee.
 
Best Bartender: Dries Botty, The Dirty Rabbit (Antwerpen)
The Dirty Rabbit schoot niet één, maar meteen twee keer raak. De nieuwe bar in het hartje van Antwerpen nam niet alleen de Best Bar Concept Award mee naar huis, barman Dries Botty mag zich nu ook Best Bartender 2015 noemen. De jonge bartender combineerde in zijn creatieve finalecocktail zijn theoretische kennis met een snelle en vriendelijke service. Hij volgt Ran Van Ongevalle van The Pharmacy in Knokke op.

Over VENUEZ BE hospitality & style Magazine
MARVIN MEDIA geeft het VENUEZ BE hospitality & style Magazine uit, een toonaangevend hospitality vakblad en een populair medium bij horecaondernemers, bartenders, designers, architecten en horecatoeleveranciers. De laatste trends op het gebied van beverage, ontwikkelingen in de hospitality industrie, interieur en concept worden uitgebreid toegelicht in woord en prachtig beeld. Een inspiratiebron voor iedereen met een passie voor horeca en design. Sinds 2013 brengt bezieler Vincent Degroote het kruim van de Belgische horeca & nightlife samen op de jaarlijkse VENUEZ Hospitality Awards. Proficiat voor deze knappe prestatie!

Related articles

Partenaires