Gault Millau

Gault Millau News

Duvel ontwerpt nieuwe flesjes met Belgische toprestaurants

Chefs van The Jane, Pure C en iCook ontwerpen eigen Duvel Mini

De chefs van The Jane in Antwerpen, Pure C in Cadzand en iCook in Mons creëerden voor Duvel een persoonlijk Duvel Mini flesje. Het brouwproces, alcoholpercentage en de smaak zijn identiek aan de befaamde Duvel, alleen ziet het grafische design van het etiketloze 18cl flesje er in de drie restaurants anders uit. Extra klein maar dubbel zo hard genieten want deze Duvel Mini is de ideale begeleider bij een gastronomisch etentje. Bij zo’n duivels flesje hoort ook een smakelijk gerecht en daarom creëerden de chefs Sergio Herman met Nick Bril (The Jane) en Syrco Bakker (Pure C), Jean-Philippe Watteyne (iCook) enkele signature dishes die perfect passen bij de authentieke smaak van Duvel. Vanaf midden december 2015 staat Duvel Mini op het menu van The Jane, Pure C en iCook. Het miniflesje is een persoonlijk ontwerp van de chefs dat bij enkele gerechten zal geserveerd worden. Restaurantgasten krijgen na hun maaltijd ook een gelimiteerd flesje als souvenir mee naar huis.

Dualiteit: kerkelijke Duvel
Sinds The Jane werd uitgeroepen tot Best Overall/International/Europe Restaurant op de Restaurant & Bar Design Awards eet je dus niet alleen meer in het mooiste restaurant ter wereld, je drinkt er ook Duvel uit het allerkleinste, en misschien ook wel het mooiste, bierflesje. Het grafische ontwerp verwijst naar de kapel waarin The Jane gevestigd is en zorgt tegelijkertijd voor dualiteit: een kerk op een duivels flesje. Nick Bril: “Zoals The Jane in onze kapel is Duvel in zijn glas, meer dan alleen een bier.” Ook Syrco Bakker van Pure C in Cadzand schenkt een zelfontworpen Mini Duvel en hij liet zich inspireren door de zee. In tegenstelling tot The Jane, gelegen in hartje van Antwerpen, hebben de gasten van Pure C een eindeloos zicht op de kustlijn van Cadzand. De branding, de ondergaande en opkomende zon, de Noordzee, samengevat op een flesje. Syrco verwoordt het als “Duvel en Pure C, een match made in ’t Zwin”.
 
Grafisch, goud en brons
Duvel Mini krijgt ook in restaurant iCook in Mons een eigen look aangemeten. Minder bekend in Vlaanderen, maar bij onze zuiderse landgenoten is top chef Jean-Philippe Watteyne is een rijzende ster waar hij als chef ook in de potten roert op TV. iCook opende zijn deuren in januari 2015 in de Europese cultuurhoofdstad en werd meteen beloond met een uitstekende 14/20 door Gault&Millau. Zijn vindingrijke kookstijl vermengt authenticiteit en creativiteit. Dat merk je niet alleen op het bord, maar ook aan het eigenzinnige interieur van het restaurant. Met het zelfontworpen kleine Duvelflesje wil Jean-Philippe Watteyne een uniek genietmoment in zijn bijzondere restaurant creëren. Het design op het flesje verwijst naar  het interieur van iCook, waar zwart en goud de hoofdkleuren zijn. Zowel het interieur als het ontwerp van deze unieke Duvel Mini is aan de hand van de twee interieurarchitecten, Charlotte en Anne-Julie Esquenet Entremont. Twee gepassioneerde vrouwen met heel wat prestigieuze projecten op hun palmares. Hun geheim: elegantie, moderniteit en innovatie.

​Mini Duvel, maxi smaak

Maar wat er in die bijzondere Duvel Mini flesjes zit, is nog altijd hetzelfde recept aan de hand van de Duvel brouwers. Met zijn 18cl is Duvel Mini perfect op elk moment van de dag van het blonde speciaalbier te genieten: als borrel na het werk, aperitief voor een gastronomisch diner of tijdens een leuke avond met vrienden. De karakteristieke Duvels op basis van Styrian Golding en Saaz-Saaz hop blijft behouden, net zoals de hergistings- en rijpingsperiode van 90 dagen. Zelfde smaak, zelfde schuimkraag, kleinere fles. Ideaal om Duvel te degusteren.

Meer informatie vindt u op www.duvel.com.

Related articles

Partenaires