Gault Millau

Gault Millau News

Hendrik Dierendonck presenteert 'The Butcher's Book'

Hendrik Dierendonck is een visionair als we het hebben over vlees en zijn consumptie. Hij groeide de voorbije jaren uit tot één van de referenties in het slagersvak. Eerst waren er de slagerijen in Sint-Idesbald en in Nieuwpoort. Dan volgde met Carcasse een geslaagd en ongedwongen restaurant avontuur in Sint-Idesbald. De bekende slager is bij veel van onze topchefs leverancier en je kan hem steevast vinden op de belangrijkste culinaire festivals. Met zijn 'Butcher's Book' geeft hij een verlengstuk aan zijn visie. Passie voor het vak en voor eerlijke producten. In dit nieuwe boek komen alle belangrijke aspecten van het slagersvak aan bod. 

In zijn boek kan je genieten van de heerlijkste klassiekers uit de toonbank van de slagerij en wordt er uitgebreid stilgestaan bij het ambacht van het beenhouwen. Daarnaast leer je zelf vlees te verwerken en te bereiden à la Dierendonck aan de hand van tientallen gedurfde en tijdloze recepten.

De tekstbijdragen zijn van Hendrik Dierendonck zelf, culinair journalist René Sépul en schrijfster Marijke Libert. De topfotografie zet het verhaal extra in de verf. Fotograaf Thomas Sweertvaegher legde deze reizen vast in beeld en fotografeerde ook de gerechten en de beenhouwerij. De bijbelse taferelen van geslachte dieren werden gefotografeerd in de studio van Stephan Vanfleteren.
 
Het boek kreeg een voorgeboord gat om het in je keuken aan de vleeshaak op te hangen!

BOEKINFO: THE BUTCHER'S BOOK
Voor 35€ aan de haak te slaan
www.uitgeverijkannibaal.be

Artikel foto's: © Thomas Sweertvaegher

 

Related articles

Partners