Gault Millau

Gault Millau News

OTOMAT - Heavenly Pizza: nieuw op Antwerps Eilandje

Gourmet Pizza's: Voor deze nieuwe pizza-formule die qua beleving sterk afwijkt van een Italiaanse pizzeria vonden de initiatiefnemers inspiratie in o.a. Brooklyn (New York) en Shoreditch (Londen).Daar kent pizza al een tijdje een revival. Urban, ‘beerish’ en met hoge toegevoegde culinaire waarde vormen ook voor OTOMAT de sleutelwoorden.

Ssssst…hier rijst den deeg

Beerish? Jawel, het pizza deeg wordt met Duvel gist gemaakt en er lopen 5 bieren uit de tapkranen. OTOMAT – Heavenly Pizza opent zijn eerste vestiging met ‘pizza deli Brooklyn looks’, zeer toepasselijk, ‘on the waterfront’ van Antwerpen tegenover het Museum aan de Stroom. OTOMAT past  perfect in de nieuwe golf aan eetmogelijkheden waarbij allemanskost op een doordachte manier culinair wordt opgewaardeerd. Een afwijkende, en daardoor juist prikkelende omgeving versterkt de feel good ervaring. 

OTOMAT wil verrassen door op meerdere vlakken het verschil te maken.

Zo werd in samenwerking met wereldkampioen pizzabakker Thierry Griffagnino een eigen deeg ontwikkeld waarin het biergist van Duvel voor het rijzingproces zorgt. Naast de pizzabodem gebakken op steen zullen ook toppings  voor een andere beleving  en smaakervaring zorgen. Op het repertoire staan immers naast twee klassiekers ook tien signatuurpizza’s (witloof en ham, tomaat en garnalen, peer met blauwschimmelkaas,…) met aparte smaak- en textuurcombinaties. Vijf hebben een traditionele tomatensaus als basis en vijf, zogenaamde bianchi, krijgen met vooral groenten en dressings karakter en vorm. Elke pizza draagt een treffende naam. Abbey Road verwijst naar, jawel een pizza met onder meer abdijkazen. Voorts zorgen twee op het seizoen geïnspireerde pizza’s voor suggestieve afwisseling. Pizza’s kunnen ook uitgehaald worden en een terras is voorzien.

Gezond bezeten foodies, creatieve geesten

OTOMAT, Heavenly is een idee van drie feitelijke initiatiefnemers (David Claeys, Robin Manso en Yannick Berkvens) die eerder het succesrijke Ellis Gourmet Burger mee op de kaart zetten. Daarna broeiden deze gezond bezeten foodies bijna twee jaar op hun nieuwste creatie. Tot de denktank van het project stapte onderweg naast Daniel Krug (COO van Duvel Moortgat) ook Bernard Sironval aan boord. Deze laatste neemt de dagelijkse leiding in handen. 
 
Otomat
Van Schoonbekeplein 11, 2000 Antwerpen

Related articles

Partners