Gault Millau

Gault Millau News

Peter Goossens kookt voor Brussels Airlines

Peter Goossens kookt voor Brussels Airlines

Vanaf december toont onze topchef Peter Goossens zijn gastronomisch vernuft ook in de lucht. Goossens zal de maaltijden voor de Business Class passagiers van Brussels Airlines koken. Daarmee wil de maatschappij zoals steeds een vliegende ambassadeur voor België zijn. De maaltijden zullen aan boord van intercontinentale vluchten naar Afrika en de VS worden geserveerd.

Het beste van de Belgische gastronomie

De chef van Hof Van Cleve(19,5/20) heeft zes menu’s bedacht die het beste van de Belgische gastronomie laten proeven aan het internationale clienteel van Brussels Airlines. Daarom koos Peter Goossens voornamelijk voor streek- en seizoensproducten die hij verwerkte met een Belgische toets. Zo wordt ons land culinair weer een beetje op de kaart gezet.

“We hebben ernaar gestreefd gerechten te creëren die de restaurantervaring op 10.000 meter in de lucht kunnen oproepen. Het was geen evidente opdracht, gezien er veel restricties zijn voor vliegtuigmaaltijden, maar het resultaat mag er zijn. Het was een unieke ervaring om dit samen met Brussels Airlines te doen en ik kijk uit naar de reacties van hun gasten aan boord”, zegt de topchef.

“We zijn enorm trots om vanaf december de creaties van Peter Goossens aan te bieden aan onze gasten op intercontinentale vluchten. We willen onze Business Class passagiers een premium ervaring aanbieden en tegelijk onze Belgische identiteit tonen. Peter’s menu’s zijn een perfecte weergave van het beste dat België te bieden heeft op gastronomisch vlak.” Vóór Peter Goossens bereidden onder andere Geert Van Hecke (Karmeliet) en Pierre Résimont (L’Eau Vive) al de maaltijden voor Brussels Airlines.

Bier en kaas

De chef heeft ook zes Oost-Vlaamse bieren geselecteerd om bij zijn menu's te serveren, waaronder Steenuilke en Malheur. Al jaren levert Brussels Airlines inspanningen om een vliegende ambassadeur van België te zijn. Aan boord van de Brussels Airlines vluchten wordt een ruime selectie van Belgische bieren & wijnen aangeboden. Passagiers worden ook verwend met Belgische pralines en kazen van Kaasaffineurs Van Tricht in Antwerpen.

Peter Goossens heeft met Hof van Cleve al heel wat op zijn palmares staan. In 1992 richtte hij het restaurant op, en al in 1994 behaalde hij zijn eerste Michelinster. Ondertussen heeft hij maar liefst drie sterren achter zijn naam staan, wat wijst op de onberispelijke kwaliteit van de gerechten. Bij het Vlaamse publiek is de chef bovendien bekend als jurylid in tv-programma’s als Mijn Restaurant en Beste Hobbykok van Vlaanderen. ‘WBPStars’ – het kleine broertje van ‘World’s 50 Best’ – publiceerde in juli een lijst met de 60 beste restaurants ter wereld, waarop Hof van Cleve op een gedeelde eerste plaats prijkt.

Het menu

Apéro snack

Rilette gerookte makreel
tomaat - yoghurt - bieslook

Starter

Zeeuwse mossel 
tabouleh - vadouvan - groene selder
of
Terrine wilde Fazant 
sinaas - veenbes - sauterne

Hoofdgerechten

Haas van bij ons 
hazelnoot - knolselder - ganzenlever
of
Zeetong «Noordzee» 
prei - champignon - grijze garnaal
of
Pasta Agnolotti
7 kazen - rucola - spinazie

Kaas

Exclusief geselecteerd door Kaasaffineurs Van Tricht - Perfect gerijpte kazen
Rookkaas 
Harde kaas gemaakt van koemelk –Gerookt- Origine : Gijzenzele East Flanders Belgium
Verse Geit Le Larry 
gemaakt van geitenmelk – licht afsmakend – Origine : Destelbergen East Flanders Belgium
Bleu de Sassenage AOC/AOP
Smeuïge blauwschimmelkaas gemaakt van koemelk – Gewassen korst – afsmakend
Origine : Rhône-Alpes Frankrijk

A selection of warm bread rolls will be served througout the meal

Nagerecht

Chocolade ‘São Thomé’
vanille - olijfolie - passievrucht

Koffie of thee


Meer informatie vindt u op www.brusselsairlines.com.

Related articles

Partners