Gault Millau

Gault Millau News

Sommelier of the Year

Sommelier of the Year

Voor de zevende maal organiseert de firma MEYHUI, specialist voor de gedekte tafel, samen met FOODPRINT1516, jaarboek van de gastronomie in woord en beeld, en WINTERHALTER, marktleider voor professionele vaatwasmachines, de verkiezing van de “SOMMELIER OF THE YEAR”.
De verkiezing van de ‘Sommelier of the Year’ is geen wedstrijd, maar een erkenning van de beste sommelier van het jaar op het werkveld, die wordt bekroond voor zijn dagelijkse inzet en zijn professionalisme. We spreken dus niet over een wedstrijd maar wel over een verkiezing.
De kandidaat-sommeliers voldoen aan de volgende criteria:

  • Werkzaam zijn in een Belgisch restaurant.
  • Over vaktechnische bagage en beroepservaring beschikken.
  • Over communicatieve en technische vaardigheid beschikken.
  • De technische samenstelling van de wijnkaart beheersen.
  • Garant staan voor een representatief wijnkaartbeheer en prijs/kwaliteitsverhouding.

Hoe kunt u kiezen?

Om het u gemakkelijk te maken heeft men per provincie een preselectie gedaan. U kunt stemmen over de provincies heen. De kandidaat die u de beste vindt geeft u de eerste plaats, de volgende 2de en zo tot maximum 5. Indien u zich met de preselectie van de kandidaten niet kan verzoenen mag u deze aanvullen met een eigen kandidaat. Het systeem blijft dan hetzelfde, enkel vervangt deze nieuwe kandidaat een kandidaat van de preselectie.

Er is slechts één beperking: de winnaars van de vorige edities kunnen de trofee niet meer winnen en mogen niet meer worden voorgedragen. Dat zijn: Pieter Verheyden - 2010 (Hof van Cleve), Joachim Boudens - 2011 (Hertog Jan), ex aequo Andy De Brouwer - 2012 (Les Eleveurs) en Fabrice D’Hulster - 2012 (Sea Grill), Karel Lismont - 2013 (restaurant Ambrozijn, nu Mondevino) - Bart Lamon - 2014 (Le Château du Mylord ) en Yannick Dehandschutter - 2015 (Sir Kwinten)

Er kan gestemd worden tot uiterlijk 10 januari 2016.

Uit de duizenden stemmen van zowel gastronomen, professionelen en verbruikers worden de provinciale winnaars verkozen. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens een prijsuitreiking in de toonzalen van de firma Meyhui op 8 februari 2016.
De overall winnaar wordt verkozen door de 11 provinciale winnaars zelf, onder begeleiding van een professionele jury. De overall winnaar kan de titel slechts één keer winnen, de tien andere provinciale winnaars kunnen ook de volgende jaren als “Sommelier of the Year” worden verkozen.
Op 21 maart 2016 wordt tijdens de persvoorstelling van Foodprint1516 de overall winnaar “Sommelier of the Year 2016” bekendgemaakt op de lifestylebeurs Sfeer in Flanders Expo te Gent.
De winnaars worden vereeuwigd in het boek Foodprint1516, en zowel de provinciale winnaars als de overall winnaar ontvangen een prachtige trofee geschonken door de firma Meyhui en Schott Zwiesel.
De verkiezing van de Sommelier of the year is een geregistreerd merk. De verkiezing wordt exclusief gesponsord door Meyhui nv en Winterhalter. De sponsor zal op generlei wijze druk uitoefenen op de uiteindelijke selectie.

STEM HIER VOOR DE 'SOMMELIER OF THE YEAR'

Wine Lady of the Year© 2016
De firma Meyhui en Foodprint zijn er van overtuigd dat er in deze traditioneel overwegend mannelijke wijnwereld ook heel wat dames dagelijks hun bekwaamheid bewijzen.
Daarom organiseren zij voor de 2de maal op rij een verkiezing "Wine Lady of the Year".
STEM HIER VOOR DE 'WINE LADY OF THE YEAR'

 

Related articles

Partners