Gault Millau

Gault Millau News

Supporter mee voor het Belgische team van de bocuse d’or

Het Belgische team van chef Peter Asaert

Het Belgische team van chef Peter Asaert stoomt zich klaar voor de Europese finale van de prestigieuze internationale culinaire wedstrijd Bocuse D’Or begin mei. Doen ze het daar goed dan mogen ze met 23 andere finalisten naar Lyon in Frankrijk waar de grote finale gespeeld wordt. Alle voorbereidingen moeten dus goed zitten want de culinaire wereldpers en de grootste chefs van onze planeet kijken mee.

Deelnemen aan deze wedstrijd maakt duidelijk dat onze bestemming de gastronomie zeer serieus neemt. Toerisme Vlaanderen en Gault&Millau wensen chef Peter Asaert en zijn team dan ook alle succes toe! Hopelijk kan zijn vakmanschap België naar de top 5 brengen. Want zo komt onze regio wereldwijd in de kijker als culinaire topbestemming.

De nationale finalisten krijgen tijdens de Europese finale 5 uur de tijd om eerst hun visschotel door te geven, en 35 minuten later ook hun vleesschotel. Ze bereiden hun gerechten voor 14 personen. De finalisten moeten hun visschotel presenteren op bord, het vleesgerecht op een schotel voor 10 personen én ook op 4 borden.

Zin om Peter Asaert en zijn team ter plaatse te ondersteunen?  Dat kan! Reis van 9 tot 12 mei mee naar Boedapest (Hongarije) om het Belgische team van de Bocuse D’Or aan te moedigen tijdens de Europese finale. Meer informatie vind je op www.bocusedor.be.

Related articles

Partners