Gault Millau

Gault Millau News

Anne-Sophie Breysem is de Lady Chef of the Year 2015

Anne-Sophie Breysem: Lady Chef of the Year 2015

De titel van 25e Lady Chef of the Year gaat naar Anne-Sophie Breysem, een beloftevolle jonge chef met heel wat in haar mars. Zij staat in het roer van de keuken van het Hasseltse restaurant De Kwizien, samen met uitbater Filip Vanheusden en gastvrouw Marielle Clercx. Anne-Sophie is overtuigend gekozen tot winnares van de Chaudfontaine Lady Chef of the Year award door zowel een vakjury als het publiek.

Nochtans kwam de overwinning voor haar als een complete verrassing. ‘Het klopt inderdaad dat ik stevig campagne heb gevoerd, maar uiteindelijk weet je niet hoe het publiek zal stemmen en zeker hoe de jury over je oordeelt, heb je niet in de hand. Ik heb gedroomd, gehoopt en gewonnen. Ik kan alleen erg dankbaar zijn en mijn titel een jaar lang met fierheid dragen.’
 

Ode aan de oorsprong

Ieder jaar staat een thema centraal, dat de Lady Chef ook verwerkt in haar menu. Dit jaar is dat ‘ode aan de oorsprong’. Anne-Sophie vertelt dat ze het belangrijk vindt om met eerlijke producten te werken, die met zorg geproduceerd zijn. Het vlees en de vis waarmee ze in haar gerechten werkt, zijn producten die van boerderij tot bord te traceren zijn. Zo stelt ze in haar eerste gerecht Schotse zalmforel voor. Deze vis wordt op de meest natuurlijke manier gekweekt. Dit geldt ook voor het tweede gerecht met Gressingham eend, die tijdens het kweken in vrije buitenlucht leeft, en niet onder dwang worden gevoerd. Als hoofdgerecht presenteert Anne-Sophie Welsh lamsvlees. Dit lamsvlees draagt het EU-label BGA, waarmee kwaliteit en herkomst verzekerd zijn. Bij de productie staat ook hier het welzijn van de dieren centraal. Elk gerecht wordt ten slotte begeleid meteen Duitse wijn, geselecteerd door de uitbater en sommelier van De Kwizien, Filip. Duitse wijnen bieden een onovertroffen variatie aan smaken. Iedere wijn staat garant voor topklasse, complementair aan de heerlijke gerechten die Anne-Sophie serveert.

Related articles

Partners