Gault Millau

Gault Millau News

The Jane Antwerpen

Op de Restaurant & Bar Design Awards in Londen werd het Antwerpse restaurant The Jane verkozen tot mooiste restaurant ter wereld.

The Jane is het restaurant van topchefs Sergio Herman en Nick Bril en is razend populair in ons land. Sinds maart 2014 opende het restaurant in de kapel van het voormalige Militaire Ziekenhuis in het Groen Kwartier te Berchem. Designer Piet Boon stond in voor de transformatie van de oude kapel tot een hedendaags restaurant. 

De combinatie van lage tafels met zetels en gewone tafels zorgt ervoor dat de hele gelijkvloerse verdieping op de parterre van een theater lijkt. 'Een oud theater dan', stipte Rienk Wiersma, architect in het team van Piet Boon, aan. 'Met de oude vloeren die we bewust hebben bewaard, alsook het afgebladerde plafond dat de oudheid van het gebouw versterkt.' Daardoor krijg je net dat beetje kraakpandgevoel dat deze plek extra aantrekkelijk maakt.
 
Met deze award laat The Jane andere indrukwekkende deelnemers uit AustraliĆ«, Amerika, IsraĆ«l, Hong Kong ...achter zich. 

De Award
De prestigieuze Restaurant and Bar Design Awards zijn toe aan hun zevende editie. Het is de enige award die zich toespitst op het design van ruimtes om te eten en te drinken: restaurantandbardesignawards.com.

Related articles

Partners