Gault Millau

Gault Millau News

Marc Declercq wint brons op de Gourmand World Cookbook Awards 2015

Slechts vier Belgische kookboekenauteurs behaalden een prijs op de ‘Best of the Best’ van de Gourmand World Cookbook Awards, de verkiezing van de beste kookboeken van de voorbije 20 jaar die vorige week op de Frankfurter Buchmesse werd georganiseerd. Marc Declercq was een van deze vier. Hij behaalde een derde prijs met de brochure van The Flanders Kitchen Rebels in de categorie ‚Digital publications.‘

The Flanders Kitchen Rebels is een selectie van 25 jonge Vlaamse chefs onder de 35 jaar, die door Toerisme Vlaanderen zijn geselecteerd om de Vlaamse gastronomie te promoten in het buitenland. Innovatie, creativiteit en een vleug rock ’n’ roll zijn de voornaamste ingrediënten van deze keukenchefs die in deze brochure uitgebreid aan bod komen.

Marc Declercq won de Gourmand World Cookbook Awards al drie keer. Met ‘Kaas en Wijn’ dat in 2004 werd uitgeroepen tot ‘Best Cheese Book of the world’, in 2008 met ‘De Primeurs’ uitgeroepen tot ‘Best Food Literature Book of the world’, en in 2012 met ‘Patisserie met fruit’ met Kris Goegebeur, uitgeroepen tot ‘Best Pastry Book of the world’.
Hij werd ook diverse malen genomineerd voor de Gourmand World Cookbook Awards, onder meer met ‘Outdoor Cooking’ met Felix Alen (Beste barbecuebook 2005), ‘Lekker Single’ (Meest innovatieve kookboek in het Nederlands 2005), ‘Vis en Wijn’ (Beste visboek 2006), ‘Wappaz’ met Christer Elfving (Meest innovatieve kookboek in het Nederlands 2006),  ‘Just Cooking’ met Kristof Coppens (Best Chef book 2007), ‘De Chefs van België’ (shortlist 2011), ‘Desserts’ met Roger Van Damme (shortlist 2011).
Het boek Shock-o-latier dat hij schreef voor Dominique Persoone werd uitgeroepen tot ‘3th best Chocolate Book in the world 2012’.

Related articles

Partners