Gault Millau

Gault Millau News

Gault&Millau Belux 2016: de laureaten

Gault&Millau 2016: de laureaten en quoteringen zijn bekend

De langverwachte editie 2016 van onze restaurantgids Belux 2016, is vanmiddag voorgesteld aan de pers. Zoals elk jaar legden de inspecteurs anonieme bezoeken af in meer dan 1.100 restaurants, die een bespreking krijgen in de gids (10% nieuwe adressen en 100% nieuwe teksten). 

Chef van het jaar!

De award voor Chef van het jaar 2016 gaat naar Sang-Hoon Degeimbre van L’air du temps in Liernu. Een chef die imponeert, inspireert en passioneel informatie deelt. Een uitgebreide beschrijving kan u vinden in ons apart nieuwsbericht: http://www.gaultmillaunews.be/nl/chef-van-het-jaar-2016-sang-hoon-degeimbre

Jonge Chefs van het jaar!

De Jonge Topchefs van het Jaar zijn Marcello Ballardin (OAK - Gent) voor Vlaanderen,
Cédric Delsaut (Bienvenue chez vous - Namen) voor Wallonië, en Maxime Colin (La Villa Lorraine - Brussel) voor Brussel. 

Nieuwe Topscores!

Restaurant L'Air du Temps van onze Chef van het jaar Sang-hoon Degeimbre stijgt naar een prachtige 18,5/20! Dit jaar verwerven drie restaurants een derde koksmuts met een 17/20: La Source in Lanaken, La Paix in Brussel en Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem. De Villa in the sky (Brussel) maakt een opgemerkte entree in de gids met een score van 17/20. 

Gastheer van het jaar!

Onder de themaprijzen vermelden we Thomas Schmidt van Brasserie Boulevard als Gastheer van het jaar. 

Ogst in Hasselt is de Gastro –Bistro!

Voor de Beste Gastro-bistro moet je bij Ogst (Hasselt) zijn. De titel Brasserie van het jaar gaat naar Silo’s (Boortmeerbeek). Plan voor de zomer van 2016 alvast een bezoek aan het terras van Vivendum (Dilsen-Stokkem), want dat is uitgeroepen tot het mooiste van het jaar. 

Sommelier van het jaar!

De Beste wijnkaart vind je bij Roosenberg (Waasmunster), terwijl Mathieu Vanneste, de geniale sommelier van Hof van Cleve (Kruishoutem) zichzelf dit jaar Beste Sommelier mag noemen. 

Dessert van het jaar!

Gault&Millau bestelde nog een extra dessert, het Beste van het jaar, in de Schone van Boskoop (Boechout), dat met vlag en wimpel wint. Bij l’Esprit Bouddha (Gosselies) zijn ze trots op hun herkomst, en dat resulteerde in de titel Aziaat van het jaar. Ook bij Lucana (Wanze), Italiaan van het jaar, tonen ze zich waardige ambassadeurs van de buitenlandse keuken in de editie 2016.

Beste Prijs/Kwaliteit

Voor de Beste Prijs/Kwaliteit boek je een tafeltje bij Visbistro Mojo (Vlaanderen), Wine Bar des Marolles (Brussel) en La Garrigue (Wallonië). De gids verklapt ook drie ontdekkingen van het jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château), La Femme du sommelier (Brussel) en Brasa (Knokke-Heist). 

Chef van het jaar Luxemburg!

In Luxemburg werd Fabrice Salvador (La Cristallerie - Luxemburg) twee weken geleden uitgeroepen tot Chef van het Jaar bij de lancering van de allereerste 100% Luxemburgse gids. Deze vermeldt niet alleen de beste restaurants, maar ook een selectie van wijnbouwers, en ambachtelijke en gastronomische producenten. Al deze adressen zijn eveneens te vinden in de Belux-gids. 

De gids 2016 ligt vanaf woensdag in de boekhandel voor 28 euro. Je kunt hem ook bestellen via de website shop.gaultmillau.be. Hij bevat meer dan 1.100 adressen, waarvan niet minder dan 126 nieuwe. In de loop van maandag 9 november zullen de scores ook op de website www.gaultmillau.be aangepast worden.
 
Proficiat aan alle laureaten en restaurants met hun score!
 
Gault&Millau

Related articles

Partners