Gault Millau

Gault Millau News

Humphrey Brussels opent op 29 februari!

Humphrey Brussels opent op 29 februari!

In het Brussels PIAS gebouw openen Yannick Van Aeken en Glen Ramaekers eind februari restaurant Humphrey. ‘Humphrey restaurant & much’ more heeft zijn naam te danken aan de bekende acteur Humphrey Bogart en de quote ‘Play It Again Sam’ in de film Casablanca. De link met het Pias gebouw en het belang van muziek in het concept wordt zo gelegd.

Humphrey – Restaurant & much more!

Yannick Van Aeken werkte 6 jaar bij Noma en was er bijna 4 jaar lang de sous chef van Redzepi. Voorheen werkte hij ook nog bij het Spaanse grill restaurant van wereldklasse ‘Etxebarri’. Na enkele tijdelijke projecten opteert de dertig jarige chef afkomstig uit Booischot nu voor een nieuwe uitdaging waar hij  volledig zijn eigen ding kan doen. Verwacht hier geen Noma toestanden of Brusselse mieren want de chef gaat voor een Internationale keuken met invloeden uit alle contreien. Uiteraard legt hij de nadruk op duurzame en ecologisch verantwoorde producten.

Zakenpartner en gastheer Glen Ramaekers kent ondertussen ook zijn weg in ons horecalandschap. Als oud student van Koksijde baatte hij ’t Archief in Hombeek uit en nadien was hij actief als vertegenwoordiger bij Swaffou en Claessens. Zijn kennis van top producten zal bij Humphrey’s zeker van pas komen. Sous-chef Koen Vandenbulck, Julie De Block en maître Vincent Sibourg, 19 jaar Seagrill, zullen mee voor de nodige schwung zorgen.

Het restaurant zal plaats bieden aan 35 couverts en architect Frederik Nicolai zorgde voor de inrichting. Het karaktervolle interieur combineert hout met groene tinten. Er komt ook een binnentuin aan het complex en Humphrey heeft maar liefst 4 ha grond in het Mechelse om zelf voor kruiden, groenten en fruit te zorgen. Hier speelt Julie De block de hoofdrol en men zal samenwerken met de kruidenkwekerij Sanguisorba van Bart Belmans uit Kontich.
Het restaurant zal een aanbod brengen van een twaalftal ‘sharing plates’. Uiteraard met extra aandacht voor groenten en fruit en gerechten uit een Internationale context. Enerzijds frisse gerechten en anderzijds gerechten met veel intensiteit. Enkele streekgerechten krijgen een hedendaagse versie en de herkomst van Glen, zijnde de Filipijnen, zal regelmatig aan bod komen in de smaakvolle en creatieve gerechten. Op de wijnkaart komen originele wijnen, artisanale bieren in samenwerking met microbrouwer De Triest en het Brussels bier project.
Humphrey zal geopend zijn voor ontbijt, lunch en diner maar ook aan de bar kan je terecht voor een aperitief of cocktail.

Play It Again Sam!

Humphrey
Sint-Laurentstraat 36-38, Brussel
www.humphreyrestaurant.com

 

Picture: © Juan Wyns

Related articles

Partners