Gault Millau

Gault Millau News

Sans Cravate opent tijdens verbouwingen pop-up “Re-Belges”

Sans Cravate opent pop-up “Re-Belge” mét champagne Jacques Selosse terwijl ze verbouwen en uitbreiden

Het Brugse sterrestaurant Sans Cravate breidt uit door een aanpalend gebouw te integreren om na drie maanden sluiting te heropenen als restaurant met gastro-bar. In die periode openen chef Henk Van Oudenhove en echtgenote-gastvrouw Veronique Bogaert in hun hotel aan de overkant “Re-Belge” een champagne pop-up bar waar ze zich 9 weken lang eens op een totaal andere manier culinair zullen uitleven. 

Altijd leuk als het huis van de buurman te koop wordt aangeboden. Voor chef Henk Van Oudenhove en echtgenote-gastvrouw Veronique Bogaert van Sans Cravate betekende dat het ideale moment om hun restaurant te verbouwen. De open keuken met bekend spit wordt in de aanpalende woning geïntegreerd en in de vrijgekomen ruimte wordt het restaurant hertekend en komt er vooraan een gastro bar met aparte kaart. 

Samenwerking met champagnehuis Jacques Selosse

Tijdens die breek- en uitbreidingswerken zal het echtpaar niet stilzitten. In de lobby van hun boetiekhotel La Suite Sans Cravate aan de overkant van de straat richten ze gedurende 9 weken een pop-up bar in met het exclusieve gamma van het champagnehuis Jacques Selosse als extra sprankelend toetje. Van 18 januari tot 18 maart zal de chef in de pop-up bar “Re-Belge avec Anselme Selosse” een menukaart presenteren waarin hij tijdelijk een totaal andere keuken zal smaak en vorm geven. “We kennen Anselme Selosse, zoon van stichter Jacques al enkele jaren. Anselme opende ook met zijn vrouw Corinne enige jaren geleden een klein hotel wat onze band nog versterkte. Ik heb het geluk om tijdens die pop-up periode de champagnes van Domaine Jacques Selosse ook per glas én aan een eenmalige zeer toegankelijke prijs te mogen verkopen.” Tegelijkertijd gebruikt Henk deze gelegenheid om eens iets anders uit zijn fornuis en spit te toveren. “We zullen een aantal hapjesgerechten voorstellen met daarnaast bereidingen die afgewerkt worden op smeulende houtsnippers van Selosse wijnvaten.”

Voor de lunch zal de chef elke dag van de week rond één weerkerend thema werken met steeds wisselende bereidingen. Zo serveert hij gedurende die negen weken maandag een gerecht van het spit, dinsdag gebraad uit de oven, woensdag een stoempgerecht, donderdag stoverij en vrijdag blijft visdag. De pop-up bar sluit na 18 maart 2016 de deuren.

De gastrobar en restaurant Sans Cravate ‘nieuwe versie’ heropenen begin april 2016.
Pop-up Re-Belge, Langestraat 159, 8000 Brugge.
Tel.: 050 678310 ( 18 januari- 18 maart) 
http://www.sanscravate.be/index2.asp

Related articles

Partners